Pekka Vesterinen

53.Bridge , 80x80 51.Davis st ,80x80

52.Davis st 80x80Pekka Vesterisen uusien maalausten lähtökohtana ovat matkoilla valokuvien ja pienten A4 kokoisten maalausten avulla muistiinmerkityt näkymät ja havainnot valosta rakenteellisesti kiinnostavissa kohteissa. Rautatiesilta, esikaupungin omintakeiset rakennukset, katukuvan pelkistetyt muodot ja värit muuntuvat lähes abstrakteiksi värikenttämaalauksiksi.

 

Vesterisen maalauksissa yhdistyvät omintakeisesti suurkaupungin tunnelma, värien hehku ja heijastukset rakennusten ja lasin pinnasta luonnonelementteihin. Tutumpi elementti – vesi – antaa aineksia maalauksen pinnan ja värin liikkeelle. Joen kalvosta kuultavat ympäristön värit ja etenkin valo ja sen liike, jonka ilmentämisessä Vesterinen on mestarillinen.

 

Vesterinen maalaa leveällä siveltimellä ja lukuisia päällekkäisiä värikerroksia, joita liu’ uttamalla syntyy omintakeisia kerrostumia, joissa värit hehkuvat hienostuneesti toistensa lomassa.

 

´Maalauksellisuuden korostaminen ja hitaan havainnon merkitys tuntuu tässä nopean viestinnän ja visuaalisuuden ajassa tärkeältä´

 

 

Pekka Vesterinen ( s. 1958 Piippola ) jatkoi Savonlinnan taidelukion kautta Suomen taideakatemiaan ja on osallistunut 30 vuoden ajan lukuisiin näyttelyihi kotimaassa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on kaikissa mm. Kiasman, EMMAn, Suomen valtion ja monien säätiöiden ja taidemuseoiden kokolmissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.