PÄLVI HANNI

 

PalviHanni_Sinisen ystava, 2017

Sinisen ystävä, 2017, akvatinta, polymeeri, 50 x 46 cm

 

Taidegraafikko Pälvi Hannin (s. 1972, Oulu) näyttelyn kuvien lähtökohtana on luonto kaikessa moninaisuudessaan. Näyttelyn teokset kertovat useita pieniä tarinoita, ´Joen laulu´ -teoksessa joen mutkien tapahtumat ja pysäkit kuljettavat elämää eteenpäin, ´Uuden alku´-teoksen malja on joko tyhjä tai täysi. Nuput, lehdet, tuulensuojat ja puiden varjot ovat tutkimusmatkoja maailmaan, jossa luonnon kuvasto asettuu muodoiksi, pinnoiksi ja väreiksi. Hannin grafiikanteokset ovat valoisia ja avaria – ehkä vaikutelmia lapsuuden ja nuoruuden maisemasta meren ympäröimästä Hailuodosta.

 Pälvi Hanni yhdistelee teoksissaan eri grafiikan menetelmiä. Metalligrafiikan hengittävä kevyt värikerros kohtaa värikylläisiä serigrafian puhtaita pintoja. Useiden painokerrosten kautta materiaalien vuoropuhelu jäntevöittää kuvallisen ilmaisun. Hanni vedostaa itse painolaattansa alusta loppuun. ¨Pidän tästä painolaattojen kohtaamisesta kuvan näkyväksi saattamisessa. Laatat ovat polku kohti kuvaa ja olen tässä prosessissa mielelläni mukana¨ Mukana on myös uniikkeja teoksia, sekä teoksia jotka saattavat muuttaa vaiheittain muotoansa.

Pälvi Hanni asuu ja työskentelee Tampereella, ja on valmistumisestaan 1994 lähtien osallistunut aktiivisesti yksityis – ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla.

 

PalviHanni_Pieni kyla, 2017

Pieni kylä, 2017, etsaus, akvatinta, polymeeri, 50 x 46 cm

 

 

PalviHanni_Kajastus, 2018

 Kajastus, 2018, akvatinta, silkkipaino