PÄIVI PUSSILA

 

Päivi Pussila Rukous, 2016

Rukous, 2016, öljy kankaalle 120 x 120 cm

 

 Olen ajatellut ihmistä, olen ajatellut maisemaa ja kaikkea siltä väliltä. Olen myös näköjään ajatellut sinistä. Väri sinänsä ei ollut lähtökohta vaan se tuli mukaan, ikään kuin omasta tahdostaan.

Näyttelykokonaisuus alkoi hahmottua viime vuonna. Maiseman ja metsien myötä aloin kiinnostumaan ihmisestä, ihmisen verisuonistosta, sydämestä ja aivoista. Itselleni aika luonnollisen oloisesti päädyin sitä kautta takaisin maisemaan, rakastamiini pusikoihin ja taivaaseen. Kun ne väkisin halusivat tulla kankaalle, annoin niille luvan tulla.

Aiheesta riippumatta minua kiinnostaa etsiä jotakin pysähtynyttä ja tiivistä, tietämättä ihan tarkasti mitä se on. Tuo kiertomatka ihmiseen, maisemaan ja seilaamiseen siinä välillä tuskin vielä on ihan kokonaan ohi. Se on, näin uskon, tärkeä matka.

Päivi Pussila

Päivi Pussila on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta 1991. Hän työskentelee maalaten ja piirtäen Vanhalla Villatehtaalla Oulun Pikisaaressa. Pussila on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut kotimaisiin kansainvälisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin, viimeisimpinä  ’Hiukkavaaraa’ – näyttely Oulun taidemuseossa 2016 sekä yhteisnäyttely Raimo Törhösen kanssa Galleria Saskiassa Tampereella.