MOOSA MYLLYKANGAS

MoosaMyllykangas_Harmaja2018

Ne, jotka ovat tunteneet suurta kärsimystä kertovat usein hetkestä, jolloin kipu ja menetys lakkasivat hallitsemasta ja tilalle tuli hiljaisuus.

Meri oli tänään teräksen harmaa…

Kun elämäni muuttui totaalisesti viisi vuotta sitten, olen melkein päivittäin kävellyt samaa polkua pitkin Perämeren rantaa ja pysähtynyt tietyn koivun kohdalle ajattelemaan. Aluksi paikka oli surupaikkani kunnes se on vähitellen muuttunut toivomuspaikakseni.

Vuosien aikana meri ja luonto ovat näyttäneet kaiken kauneutensa ja komeutensa. Värien kirjo on ollut huimaa, taivaan ja meren kohtaamiset ja valon vaikutus siihen on kaunista katseltavaa. Usein olen seissyt kaislikossa niin että kaislat ulottuvat pääni yläpuolelle. Syksyinen valo siivilöityy kauniisti kaislikkoon ja meri hehkuu voimaa. Talvella kaamoksessa taivaanrannan hehkuessa roosana ja oranssina on oma tunnelmansa.

Kaikesta tuosta kumpuavat teokseni. Miten vangita kaislikko ja tunnelma siellä maalaamatta tai piirtämättä sen kuvaa…Teokset lähtivät syntymään kuin itsestään ja veistokirveen hankinta avasi uuden ulottuvuuden työskentelyyni.

Japanilainen sana ’kintsukoroi’ tarkoittaa esinettä joka on korjattu. Korjausjälki kaunistaa ja antaa esineelle syvyyttä ja uusia merkityksiä.  Joissakin teoksissani olen käyttänyt osia aiemmista teoksistani, ikään kuin korjannut niitä. Toivon että teosteni korjausjäljet lisäävät niihin uuden ulottuvuuden ja syntyy kintsukoroi.

Kaikkien sisimmässä on elävä hiljaisuus, rauhan lähde, olemassolon ydin.

Oulussa, tammikuussa 2018
Moosa Myllykangas

 

Moosa Myllykangas (s.1960 Sievissä) on työskennellyt 25 vuotta monipuolisten materiaalien parissa.Pienteollisuuden jätemateriaalit, metallit, muovit, akryyli ja ready made esineet yhdistyvät ja muuttuvat Myllykankaan käsittelyssä riemukkaiksi ja yllättäviksi veistoksiksi, installaatioiksi ja tilateoksiksi. Valo ja varjot, teosten läpinäkyvyys ja keveys joiden vastakohtana massa ja materiaalien voima ovat Myllykankaan teoksiin liittyviä ominaisuuksia.

Myllykankaan teoksia on ollut esillä yksityis-ja yhteisnäyttelyissä Euroopan maiden lisäksi Kiinassa, Japanissa ja USAssa, Yksityiskokoelmien lisäksi hänen julkisia teoksiaan on Oulussa mm. Oulun taidemuseossa, Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa, OYSn, OSEKKin ja VERVEn kokoelmissa, Tampereen ja Raahen kaupunkien kokoelmissa sekä lukuisten yritysten kokoelmissa.

 

Illusia

Illuusia

 

Lue minua_MoosaMyllykangas

Lue minua

 Vaahtopää

       Vaahtopää