MISA SARASTE ja TEEMU MÄENPÄÄ

 

MisaSaraste_MinaRakastanSinua

Misa Saraste: Minä rakastan sinua

 

Bring your bones, darling

Misa Sarasteen akryylimaalauksissa seikkailevat erikoiset hahmot, leluveistokset, jotka puhuvat moninaisuuden puolesta: kuinka erilaisia, hassuja, kummallisia ja ihania olemmekaan! Leluista rakentelu on tuonut leikin myös kankaalle. Muotojen ja värien ilottelun kannattelemana Sarasteen töistä löytyy myös pilkahdus mustaa huumoria, sitä elämän nurjempaa puolta. Sarasteen töissä tunteiden kirjo on vahvasti läsnä niin väreissä kuin tunnelmissakin. Työt kutsuvat leikittelemään.

Misa Saraste (s. 1978) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2021 nimikkeellä Bachelor of Culture and Arts. Saraste on osallistunut vuodesta 2016 kymmeniin taidetapahtumiin: niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyihin sekä festivaaleihin tehden teoksia monipuolisesti eri materiaaleista ja lähtökohdista. Maalausten ja veistosten lisäksi Saraste työskentelee video- ja performanssitaiteen sekä installaatioiden parissa yhdessä Nina Korvenojan kanssa taiteilijaduossa misa.nina.

 

TeemuMäenpää_Silent noise

Teemu Mäenpää: Silent Noise

 

Teemu Mäenpään maalausjälki on ilmaisuvoimaista ja taidokasta, eri maalaustyylejä pelkäämätöntä. Mäenpään tuotannon lähtökohtana on kaikki elollinen; ihmiset, kasvit, eläimet. Hän pyrkii taiteessaan ajattomuuteen eikä halua sitoa teoksia liikaa nykyhetkeen. Eletty elämä ja arjen pienet hetket välittyvät Mäenpään teoksista ilmavasti ja värikylläisesti, tunteiden koko kirjoa kuvittaen. Mäenpää työskentelee kerroksittain ja aiemmat siveltimenjäljet kuultavat maalikerrosten läpi. Katsoja pääsee osaksi prosessia. Maalauksissa näkyvät tekstit liittyvät sommitteluun ja toimivat visuaalisina efekteinä. Samaan teokseen saattaa sisältyä useita erilaisia maalaamisen tapoja.

Teemu Mäenpää (s. 1977) on tamperelainen taiteilija, jolla on vahva tausta graffitikulttuurissa. Mäenpää on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007. Viime vuosina Mäenpää on tehnyt useita suurikokoisia seinämaalauksia tilauksesta. Tammikuussa Mäenpää palkittiin Mirkka Rekolan runoon perustuvasta Runopuu-muraalista Kalle Kaiharin kulttuurisäätiön kulttuuripalkinnolla yhdessä projektin ideoineen Annikin Runofestivaalin tuottaja Simo Ollilan kanssa.