MaryJane Gregory

yksityinen-lumituisku
Yksityinen lumituisku, 2013 kierrätyslasi, lasipigmentti 35x76cm
 

Viimeisten vuosien ajan Gregory on valokuvannut epätarkkoja maisemia, jotka toimivat pohjana
hänen lasiteoksilleen. Avara tilakäsitys, värit ja valon kokemus yhdistävät suomalaisen maiseman hänen lapsuuden kokemuksiinsa  Alaskassa. Lapsuuden huono näkökyky teki maisemasta utuisen ja pakotti katsomaan läheltä myös yksityiskohtia.

Uudet lasiteokset ovat aikaisempaa enemmän maalauksellisia, lasia on maalattu erityisellä mineraaleista koostuvalla lasipigmentillä. Tässä näyttelyssä erityisesti siniset ja vihertävät laseissa hehkuvat sävyt enteilevät kevättä ja muodostavat impressioita jäästä ja lumesta.

Mary Jane Gregory on syntynyt 1955  USAssa ja on asunut Pohjois-Suomessa jo yli kolmekymmentä vuotta. Vapaana taiteilijana hän on toiminut vuodesta 1989. Hän on ollut edustamansa lasitaiteen uranuurtajana ja opettajana Suomessa ja osallistunut lukuisiin kansainvälisinn yksityis – ja yhteisnäyttelyihin . Viimeksi tammikuussa Gregory esiintyi valokuvaajasisarensa Barbara Nitken kanssa Tartossa Virossa.

Oman taiteilijauransa lisäksi Gregory on toiminut monissa alansa luottamustehtävissä, parhaillaan mm. Taidemaalariliiton hallituksessa. Hänen teoksiaan on merkittävissä kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla, mm. Suomen Valtio, Tapiola ja – Pohjola vakuutusyhtiöt, Amer-yhtymä sekä useat museot, kaupungit ja yritykset.