KIRSTI MUINONEN maalauksia

 

KirstiMuinonen_Lost Eden, 2020

Lost Eden, 2020, öljy kankaalle, 160 x 180 cm

 

Taidemaalari Kirsti Muinosen ( 1943) paletista ei puutu värejä. Rohkeasti hän yhdistelee heleät oranssit, keltaiset, purppurat, violetit ja vihreät kudelmat kiehtovaksi verkostoksi. Toisinaan väreissä on fosforisiakin pigmenttejä. Muinosen perehtyneisyys luonnon ilmiöihin, maanpinnan alta avaruuksiin vapauttaa hänet taiteen keinoin kuvaamaan sitä mille ei ole sanoja.

Nyt esiteltävät teokset ovat lähes kaikki valmistuneet  kuluvana vuonna.

 ¨Tyttäreni sairastuminen ja menehtyminen toi pari raskasta vuotta elämääni ja tauon työskentelyyn. Hiljaisuudessa mielen tasolla tapahtuu ja kypsyy kuitenkin asioita jotka toivon mukaan avaavat mahdollisuuksia muutokselle.¨

¨Olen hidas maalari¨. Muinonen kuvailee työskentelyään maalauksen parissa meditatiiviseksi, oivallukseen tähtääväksi. Samassa prosessissa ¨oma pää ikään kuin tuulettuu. Elämän monet tasot ja niihin liittyvät käsitteet symbiooseista ovat loputon mahdollisuuksien ja mahdottomuuksien universumi¨.  

Taiteilijana hänellä on pyrkimys kauneuteen, mikä ei kuvataiteessa tarkoita pelkästään visuaalisesti miellyttävää, varsinkin luonnossa ilmenevästä rujoudestakin löytyy kauneus.

Kirsti Muinosen aiemmassa tuotannossa surrealistiset elementit olivat pääosassa, eikä niitä ole vieläkään kokonaan hylätty. Huumori ja leikkisyys yhdistyvät toisinaan maalausten ja poistettujen elementtien muodoissa, sekä näyttelyn akvarellimaalausten sarjassa.

Oulussa Kirsti Muinosen teoksia on viimeksi nähty Oulun taidemuseossa 2016.

 

KirstiMuinonen_Viimeinen Loisto

Viimeinen loisto, 2020, öljy kankaalle 140 x 155 cm