KIMMO SCHRODERUS Mutaatioita/Mutations

 

KimmoSchroderus_dachshund#2_kuva1

 

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen (s.1970) yksityisnäyttely Galleria Harmajassa esittelee veistoksia vuosilta 2018-2020. Näyttelyn teosten materiaali on kiillotettu haponkestävä teräs. 

Kimmo Schroderuksen tärkeimmät työvälineet näyttelyssä ovat muotojen runsaus ja muotojen vääristely, kiiltelevyys, pintojen heijastavuus ja läpinäkyvyys. Veistosten pitkä ja työläs matka valmiiksi taideteokseksi on osa sisältöä: veistoksen toteutuksesta pitää näkyä, että sen tekeminen on ollut tekijälleen merkityksellinen teko.

Teostensa tulkinnoissa hän luottaa katsojan omaan assosiaatio-kykyyn ja mielikuvitukseen. Teos esittää juuri sitä, mitä se katsojan mielestä esittää. Veistosten aihemaailmoissa voi kuitenkin nähdä vaikutteita ainakin science fictionista, kauhuelokuvista ja vaikkapa goottilaisten rakennusten seiniltä tutuista gargoileista.

Kimmo Schroderus tunnetaan vuonna mm. 2004 voittamastaan Ars Fennica-palkinnosta. Hänen viimeisin laajalti näkyvyyttä saanut julkinen teoksensa on vuonna 2018 Ylöjärvellä paljastettu Eppu Normaali-aiheinen veistos, ”Alamökki”. Schroderuksen teoksia on aiemmin Oulussa ollut esillä yhteisnäyttelyssä Oulun taidemuseossa 2003, nyt esillä oleva on ensimmäinen yksityisnäyttely Oulussa.

Osa näyttelyn uusimmista veistoksista on toteutettu yhteistyössä kuvanveistäjä Noora Schroderuksen kanssa.

 

KimmoSchroderus_kaksimieliset_kuva2

 

KimmoSchroderus_lab_experiment#3_kuva1

 www.kimmoschroderus.com