KARI SÖDÖ Grand Design(s)

 Kari-Sodo_1

 

Näyttelyssä on esillä isohkoja veistosinstallaatioita sekä pienempiä veistoksia puusta lattioille ja seinille. Vuoropuhelua luonnon muovaaman ja veistetyn puun välillä. Väriä ja rytmiä. Ja outoja asioita.

Näyttely on leikillisesti nimetty suositun arkkitehtuuria käsittelevän tv-sarjan ja kosmologi Stephen Hawkingin kirjan mukaan; molemmilla on melkein sama nimi. Toisessa esitellään hienoja rakennusprojekteja ja toisessa ei vähempää kuin maailmankaikkeuden syntyä. Taiteilija haluaa mm. herätellä ajatuksia rakennetusta ja puretusta kaupunkiympäristöstä suhteessa siellä vielä jäljellä olevaan luontoon, välillä eri tasoissa esteettisesti ja eettisesti. Liian usein päätöksenteko näissä asioissa on näkemyksetöntä ja erinäisiin tuottavuusmittareihin sidottua.   Lähtökohtia Södön teoksiin löytyy niin populaarikulttuurista kuin vallitsevan todellisuuden vaikeistakin kysymyksistä, niissä sekoittuvat kevyet ja vakavat teemat.

Kari Södö (s.1963, Borås, Ruotsi) asuu Oulussa ja työskentelee Pikisaaressa ja on valmistunut vuonna 1997 kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta. Södöllä on ollut runsaasti yksityisnäyttelyitä kotimaassa sekä yhteisnäyttelyitä ulkomailla kuten Berliinissä, Cannesissa, Tukholmassa ja Pietarissa. Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa sekä Aineen, Oulun, Porin ja Rovaniemen taidemuseoiden kokoelmissa. Södö on toteuttanut useita julkisia teoksia oppilaitoksiin, kirjastoihin sekä muihin julkisiin ulko- ja sisätiloihin. Helsingin musiikkitalon taidekilpailussa v. 2010 Södö ylsi finaaliin ja saavutti vuonna 2013 Limingan kirjaston taidekilpailun ensimmäisen sijan. Södö on toiminut Oulun Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2000-02 ja hän on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Lisäksi hän toimii Valtion visuaalisten taiteiden toimikunnassa kaudella 2017-18 ja jatkaa toimikunnassa vielä seuraavan kaksivuotiskauden.

Kari Södö Kuvataiteilijamatrikkelissa

 

Kari-Sodo_2