ART COUTURE – PORTRAITS Moosa Myllykangas & Pasi Räbinä

 

Kuva4 Kuva2 kuva1

 

 

 

 

 

 

 

Animal ages III

 

 

 

 

 

 

 

 

ART COUTURE – näyttelyn  ensimmäisen osan  muodostavat ART COUTURE – PORTRAITS suurikokoiset valokuvateokset, jotka ovat esillä  Galleria Harmajassa 13. 2 – 8. 3. 2015. Valokuvat ovat henkilömuotokuvia, joiden lähtökohtana ovat historialliset muotokuvamaalaukset. Olemme kuvanneet naisia sekä miehiä eri ikäisinä kertoen ajan kulumisesta henkilön identiteetissä.  Muotokuvien oleellinen osa muodostuu toteuttamistamme veistosmaisista kauluksista, jolloin samaa kaulusta käyttämällä saadaan henkilöille erilaisia merkityksiä. Muotokuvat on valokuvannut Kati Leinonen. Näyttelyn toinen osa on esillä kesällä Oulun taidemuseossa.

Olemme tekijöitä, jotka kokevat mielekkäänä esiintyä sekä nykytaiteen että muotoilun alueilla.  Olemme halunneet luoda teoksia, joissa nykytaide ja pukutaide lähenevät toisiaan ja asettuvat vuoropuheluun. Rohkeus, kokeellisuus, poikkitaiteellisuus, ilmaisun vapaus, teoksien rajoja rikkovat sisällölliset sekä tekniset ratkaisut ovat ART  COUTURE  –näyttelymme  konsepti. Näyttelyssämme on olennaista nykytaiteen ja pukutaiteen vuoropuhelu sekä näiden alojen rajojen sekoittuminen keskenään.  

Pasi Räbinä (s. 1965) on  työskennellyt  pukusuunnittelijana  30 vuotta ja suunnitellut pukuja melkein sataan produktioon. Hänen viimeisiä puvustuksiaan ovat olleet mm. The Addams family, Ronja Ryövärintytär, Toiset kengät, Housut pois, Orfeus ja Eurydike ja Hoffmannin kertomukset. Räbinä on valmistunut pukusuunnittelun taiteen maisteriksi Aalto – yliopistosta vuonna 2003. Räbinän edelliset  yksityisnäyttelyt  olivat Omamaisema  Galleria 5:ssä v.  2010 sekä Kauneuden paino Teatterimuseossa Helsingissä v. 2008.

Moosa Myllykangas (s. 1960) on työskennellyt 25 vuotta erilaisten materiaalien, kuten metallien, muovien,akryylien, pienteollisuuden jätemateriaalien, polykarbonaattien ja ready made-esineiden parissa. Myllykangas on osallistunut useaan kansainväliseen ja kotimaiseen näyttelyyn 1990-luvulta lähtien ja hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Norjassa, Italiassa, Espanjassa, Saksassa, Belgiassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa ja USA:ssa. Vuonna 2003 Myllykangas sai pronssipalkinnon International Lace Biennale Contemporary Art-näyttelyssä Brysselissä ja kunniamaininnan Cheongju International Craft Competitionissa. Myllykankaan installaatioita ja tilateoksia on Oulussa mm. Oulun kaupungintalon valtuustosalissa , Oulun taidemuseon kokoelmissa ja Heinäpään seurakuntatalossa. Teoksiss käytetään hyväksi valoa ja varjoa, transparenssia kuin myös suurta massaa ja materiaalien voimaa.