ARI KOCH

 AriKoch_Ukkospilvi,2017

 Ukkospilvi, 2017, haapa, 50 x 103 x 13 cm

 

Kuvanveistäjä Ari Kochin puuveistosten orgaanisten muotojen lähtökohtana on luonto, ja nimenomaan pohjoinen luonto, joka on taiteilijalle arvokasta ja tuttua vaellus- ja kalastusmatkoilta.

Koch on jo pitkään ollut materiaaliuskollinen. Suomalaiset puulajit, koivu, haapa ja mänty muokkautuvat veistäjän käsissä parhaiten. Usein teosten aihiot valmistuvat liimapalkkipuusta.  Moottorisahan ja kirveen jälkeen teokset saavat hellävaraisemman hienokäsittelyn. Karhea ja silkinsileä pinta vuorottelevat.

Teokset venyvät ja pullistelevat, sinänsä kova ja raskaskin materiaali vaikuttaa yllättävän keveältä, puusta voi veistää myös hattarankeveän pilven… Ari Koch luottaa puun omaan väriin ja materiaalin patinoitumiseen ajan myötä.

Ari Koch (s.1956) asuu ja työskentelee Limingassa. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1982 ja on sen jälkeen osallistunut lukuisiin näyttelyihin.  Ouluun Ari Koch on toteuttanut julkisia teoksia, mm. Samuli Paulaharjun muistomerkin Hartaanselän tuntumassa. Kochin edellinen yksityisnäyttely oli Oulun taidemuseossa keväällä 2016.