ANTTI TANTTU

 

AnttiTanttu_VaatimatonLahja

 Vaatimaton lahja

 

Antti Tanttu ( s.1963 Espanja )  on monipuolinen taiteilija, joka tunnetaan parhaiten puupiirroksistaan, mutta myös työskentelystään videon ja filmin parissa.

Tanttu kuvailee työskentelyään: ¨ Työskentelen hitaasti. Luonnostelen, pohdin ja hahmottelen. Etsin materiaalia, kokoan, kasaan ja puran. Usein suuri osa työskentelyä on nimenomaan odottamista. Värit kuivuvat ja ajatukset kypsyvät odottaessa. Työ on välillä myös jätettävä ¨lepäämään¨, jottei sitä työstäisi liikaa. Tekemisprosessini on siten kaukana impulsiivisuudesta. Töissäni tavoittelen epämääräisyyttä. Tuntemuksia, jotka ovat samaan aikaan tuttuja ja outoja. Pyrin luomaan rakennelmia, joista muodostuu omia tunnetilojani ja maailmaani vastaavia kuvia, toisinaan tässä onnistuen ja toisinaan epäonnistuen. Lohdullista on, että onnistuneista töistä nousevat oivallukset synnyttävät uusia teoksia.¨

Antti Tantun kookkaat puupiirrokset ovat pelkistyneen tiivistunnelmaisia. Pääasiassa ihmishahmoinen,  arkitodellisuutta pakeneva kuvien maailma muistuttaa muinaisia kalliomaalauksia, kuitenkin mytologinen ulottuvuus koskettaa enemmän modernia ihmismieltä. Tanttu tavoittaa unenomaisen, menneisyyden ja nykyisyyden, yksityisen ja yhteisen läpäisevän kokemuksen.

Kuvataideakatemiasta 1989 valmistumisensa jälkeen Tanttu on järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla sekä osallistunut video – filmifestivaaleille ympäri maailmaa. Tantun teoksia on kaikissa merkittävissä taidemuseoissa sekä kokoelmissa. Oman työskentelynsä lisäksi Tanttu on myös toiminut alansa opetustehtävissä, mm. Kuvataideakatemian Taidegrafiikan professorina 2004-2009.

Nyt avattava näyttely on Antti Tantun ensimmäinen yksityisnäyttely Oulussa.

 

AnttiTanttu_Harharetki

Harharetki