ANNA ALAPURO

”Väri ja muoto, perusasiat, ovat kuvieni rakennusaineet. Lisäksi olen viehättynyt yksityiskohtiin ja arkisten asioiden yllätyksellisyyteen. Liki abstraktiin päätyvä pelkistys ja toisaalta yksityiskohtiin meneminen luovat kiinnostavia kontrasteja. Värit ovat ilon aihe, ne voivat avata kuvan uusille tulkinnoille. Työskentelen sarjoissa, teokset muodostavat kokonaisuutena usein uuden teoksen.” Anna Alapuro

Näyttely koostuu kolmesta toisiaan tukevasta kokonaisuudesta. Alapuro on napannut Pariisista graffiteja, joista hän on koonnut  uusia rakenteita ja värisommitelmia. Koski-sarjan 21 teosta ovat otteita Tammerkosken ympäristöstä, yksityiskohtia mm. siltarakenteista ja veden kuohunnasta.  Mäntän paperitehtaan historiasta, monenlaisten tuotteiden kääreistä ja tehtaan logoista syntyy raikasta nykytaidetta, jossa hehkuu Alapuron monipuolinen värimaailma.

Teokset on toteutettu pääosin carborundum-tekniikalla. Siinä teos maalataan liiman ja carborundumhiekan seoksella painolaatalle. Paperille painettu jälki on maalauksellinen ja vaikutelma kolmiulotteinen.

Anna Alapurolla on merkittävä ura joka alkoi 1980-luvulta ja on jatkunut keskeytyksettä lukuisilla näyttelyillä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hänen teoksiaan on kaikissa merkittävissä taidemuseoissa ja kokoelmissa.

Lisätietoa taiteilijasta >>

 

AnnaAlapuro_Itaan

          Itään, 2015,carborundum/serigrafia, 40 x 50 cm

AnnaAlapuro_Kiinalainen

                 Kiinalainen, 2013, cardorundum, serigrafia 55 x 50 cm