JAAKKO MATTILA

 

MattilaJaakko_Alkemisti

 

Jaakko Mattila on monenlaisten skaalojen taiteilija, joka liikkuu suvereenisti lähes monumentaalisista maalauksista  grafiikkaan ja akvarelliin.

Teosten elementit ovat pääosin abstrakteja ja minimalistisia. Ympyrä ja pallo muovautuvat joskus matemaattisen tarkoiksi sommitelmiksi , toisinaan taas puhtaasti esteettiseksi väri-iloitteluksi.  Mattila etsii täydellisiä väriharmonioita, sekoittelee vaivattomilta näyttäviä eri sävyjä niin, että tasaiselta harmaalta ensin näyttävä pinta sisältääkin lukemattomia värejä.

Alkydimaalauksissaan ja akvarelleissaan Mattila saattaa antaa värille vallan, väri valuu omaa reittiään ja liike jatkuu  kuvapinnalta pois. Hänen väriskaalansa on laaja, valkoista valkoiselle haastaa katsojan silmät, kiiltävä musta alkydipinta korostaa maalauksien muita hehkuvia värejä. Akvarellien herkät sävyt toimivat lähes meditatiivisesti, pyytävät hiljentymään. Mattilan teokset ovat ajattomia ja luovat muodon jollekin esteettiselle joka ympäröi meitä, on se sitten avaruudellista päättymätöntä tilaa  tai mikrokosmoksessa tapahtuvaa räiskähtelyä.

Jaakko Mattila (s.1976) on valmistunut kuvataiteilijaksi Englannissa The Surrey Institute of Art & Design University Collegesta 2001.